Digitale portemonnee

Digitaal geld moet in een digitale portemonnee.

Voor elke soort coin die u koopt, kunt u een digitale portemonnee of wallet downloaden en op uw eigen computer installeren. De wallet is op de website van de betreffende coin te vinden. Meestal zijn er Windows, Mac en portable wallets te downloaden.

Uw eigen wallet heeft een eigen uniek adres waar u uw saldo van coins heen kunt sturen. Zodoende bewaart u uw coins op uw eigen computer.

Als u handelt op een beurs, dan moet u eerst de coins (of een gedeelte daarvan) transferen naar de beurs alwaar u de coins kunt verhandelen voor andere coins. Deze andere coins kunt u dan weer terugsturen naar uw wallet van die coin-soort.

Voorbeeld: U heeft op uw pc een wallet met bitcoins (BTC). U wilt megacoins (MEC) kopen met bitcoins. Dan kan het als volgt:

U transferred een x aantal bitcoins naar de beurs (waar u bent ingelogd) > Uw beurs saldo is opgewaardeerd met uw bitcoins. > U koopt van uw bitcoins megacoins (BTC/MEC als voorbeeld) tegen een bepaalde dan geldende prijs. > Uw beurs saldo bestaat nu uit megacoins. > Deze megacoins kunt u laten staan op de beurs maar kunt u ook transferen naar uw megacoins wallet op uw computer om ze daar te bewaren.

Maak zelf een online wallet aan op BTCdirect.eu

bitcoin wallet digitale portemonnee