Hoe koop ik Bitcoins

  • Maak een Wallet (digitale portemonnee) aan

Om bitcoins te kunnen bewaren, versturen of ontvangen zal je een wallet moeten aanmaken. Je kan een lokale wallet aanmaken door het installeren van bitcoin software op je computer. Je kan ook gebruik maken van een online wallet door je aan te melden bij een een online wallet dienst. Je kan het bewaren van Bitcoins dus vergelijken met het bewaren van email. Email kan je bijvoorbeeld bewaren en sturen vanuit je software op de pc of vanuit bijvoorbeeld hotmail of gmail.

-Lokale wallet
Bij een lokale wallet worden je bitcoins bewaard op de pc zelf. Het voordeel is dat je alles in eigen hand hebt, nadeel is dat als je data verloren gaat (en je geen backup hebt gemaakt) ook je bitcoins weg zullen zijn. Er zijn vele software clients beschikbaar elk met zijn eigen voor en nadelen. De officiele bitcoin client “Bitcoin-qt” genaamd is de meest gebruikte. Het voordeel van deze client is dat deze het bitcoin netwerk ondersteunt en dat je de wallet kan kan beveiligen met een wachtwoord. Ook kan je eenvoudig een backup maken van je Bitcoins. Nadeel van deze client is dat deze na installeren soms een flinke poos nodig heeft om alle data te downloaden voordat je ermee aan de slag kan. Toch gaat onze voorkeur uit naar deze client.

-Online wallet
Bij een online wallet worden je bitcoins online bewaard. Het voordeel is dat je altijd overal bij je bitcoins kan en dat deze bijvoorbeeld niet verloren gaan als je pc wordt gestolen. De voorkeur gaat uit naar MyWallet van blockchain.info. Deze dienst bewaart je wachtwoord niet online dus in theorie zou er nooit iemand bij je bitcoins kunnen behalve jijzelf. Deze dienst heeft ook de mogelijkheid om je inlog te beveiligen met een extra wachtwoord of sms bevestiging en je kan je bitcoins eenvoudig backuppen.

  • Bitcoins ontvangen

Als je de software hebt geinstalleerd of je hebt aangemeld bij een online wallet dan kan je bitcoins gaan ontvangen. Bitcoins ontvangen kan je doen met behulp van je bitcoin ontvangstadres wat voor je aangemaakt wordt door de software of online wallet. Een bitcoin ontvangstadres is een reeks van 27-34 cijfers en letters en kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien: 1BFHXgsEUdASx7dPt7pufDkXDy2j3kEuaR.
Als je het ontvangstadres hebt doorgegeven kan iedereen bitcoins naar je sturen. Je kan zelf zoveel bitcoin ontvangstadressen aanmaken als je maar wilt.

  • Bitcoins bemachtigen

Als je ze niet opgestuurd krijgt van een ander, kan je de Bitcoins zelf kopen. De snelste manier is ze om ze met Ideal te kopen bij een Bitcoin beurs als Bitvavo.com of AnycoinDirect.eu

  • Bitcoins uitgeven

Als je eenmaal Bitcoins hebt kan je ze uiteraard gaan uitgeven. Of je bewaart ze om te kijken of de koers gaat stijgen. Let wel op dat je ze altijd voor een hogere prijs koopt dan de actuele inkoop-prijs. De koers van de Bitcoin zal dus zeker een beetje moeten stijgen wil je er winst op maken.

Je kan je Bitcoins versturen vanuit je software of online wallet. Het enige wat je nodig hebt is het bitcoin ontvangst-adres van de ontvanger. Internationaal kan je al op veel plekken met bitcoins betalen, in Nederland beginnen ook steeds meer sites Bitcoins te accepteren.

  • Andere coins kopen met Bitcoins, gebruiken als investering

Je hoeft natuurlijk niet alleen bitcoins te kopen, je kan ze ook verhandelen voor andere muntsoorten.
Bitcoins of andere coins kan je ook gewoon bewaren als investering, wachten tot de koers hoger is en ze dan verkopen. Net als op een gewone beurs.

Koop hier direct je Bitcoins op de beurs: