Crypto verzenden van Binance naar Bitvavo

Crypto overzetten van Binance naar Bitvavo hoe

Verhuis je crypto van Binance naar een veilige Nederlandse exchange: Bitvavo

Crypto verzenden van Binance naar Bitvavo. Wil je je cryptomunten veiligstellen op een Nederlandse exchange en niet meer laten staan bij Binance? Kies dan voor Bitvavo, de snelst groeiende en goedkoopste crypto exchange van Nederland. En straks ook van Europa!

We leggen je hier stap voor stap uit hoe je veilig je crypto kunt verzenden van Binance naar Bitvavo.

Waarom je je crypto wilt verhuizen van Binance naar Bitvavo

Je hebt cryptomunten staan op je Binance account. Maar je vertrouwd het niet. Daarom ben je op deze pagina terechtgekomen.

Binance ligt onder een vergrootglas en krijgt het steeds moeilijker.

De Duitse toezichthouder op financiële markten BaFin heeft Binance gewaarschuwd dat ze wellicht zonder vereiste papieren producten aanbieden.  
Korte tijd later verscheen meldt de Amerikaanse belastingdienst IRS dat ze onderzoek gaan doen naar Binance omdat Amerikanen mogelijk niet-legale handel konden drijven via Binance.
Verder zijn er de Britse en Japanse financiële waakhonden er die meldden dat Binance moest stoppen met het aanbieden van enkele diensten die niet helemaal aan de regels en wetten voldoen.

Ook biedt Binance haar crypto diensten aan op de Nederlandse markt, zonder een wettelijke registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB). Dat kan betekenen dat Binance in strijd handelt met de Wwft; de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme.

Kortom, redenen genoeg om je cryptomunten te verplaatsen en veilig te stellen bij een officiële Nederlandse goedgekeurde betrouwbare crypto exchange: Bitvavo.

Waarom naar Bitvavo?

Bitvavo is de grootste en goedkoopste exchange van Nederland waar je eenvoudig en veilig verschillende soorten digitale valuta kunnen aankopen, verkopen, storten of opnemen.

 • 1
  De grootste en veiligste exchange van nederland
  Bitvavo is de grootste, veiligste en snelst groeiende cryptocurrency exchange van Nederland
 • 2
  de goedkoopste exchange van nederland
  Met slechts 0,25% handelskosten per transactie zijn ze de goedkoopste exchange van Nederland
 • 3
  De eenvoudigste en meest overzichtelijke INTERFACE
  Bitvavo is de meest gebruiksvriendelijke exchange die er is. Overzichtelijk op zowel laptop als mobiel

Kortom, de beste oplossing om van Binance af te komen is al je crypto over te zetten naar Bitvavo. Dat is echt de beste optie. Dus we gaan daarmee gelijk aan de slag:

Stap 1: Gratis een Bitvavo account aanmaken

Om te beginnen heb je een Bitvavo account nodig. Deze kun je gratis aanmaken. Wil je eerst alles over Bitvavo weten? Lees dan onze speciale pagina over Bitvavo hier.

Wil je gelijk een account aanmaken? Klik dan hier om een gratis account aan te maken bij Bitvavo en ontvang daarmee gelijk 7 dagen gratis handelstegoed tot €10.000,-!

bitvavo_logo-black

Welkomstbonus

€10.000,- gratis handelen bij Bitvavo

Meld je aan voor een gratis account op Bitvavo en koop de eerste €10.000,- in cryptocurrency zonder transactiekosten.

Stap 2: Binance voorbereiden

Nu gaan we inloggen op Binance. Je hebt al crypto staan op Binance als t goed is en dit wil je overzetten naar je net aangemaakte Bitvavo account. De screenshots in deze tutorial komen van de desktop app, maar in de webversie zijn de stappen ongeveer hetzelfde. Ben je ingelogd, ga dan naar Wallet en klik op Overzicht.

binance wallet overzicht

Binance Wallet overzicht

Klik in het Wallet overzicht op Opnemen. Je komt nu op de pagina Crypto opnemen. Kies hier eerst de muntsoort.

selecteer de munt die je wilt opnemen

In deze tutorial gaan we XRP (Ripple) overzetten, dus bij de muntsoort kiezen we XRP. Je kan er ook voor kiezen om een coin te gebruiken met een snellere transactietijd zoals Stellar of LiteCoin.

De volgende stap is het adres invullen. Dit adres hebben we nodig vanuit Bitvavo, dus loggen we in bij Bitvavo.

Stap 3: Bitvavo wallet Adres en Tag

Log in bij Bitvavo. Zoek in de valuta lijst naar XRP en klik erop om naar de XRP overzichtspagina te gaan. Bovenin de overzichtspagina staan drie tabbladen (Handelen, Storten, Opnemen). Klik op Storten. 

XRP storten op Bitvavo


Je krijgt nu een waarschuwing dat bij het verzenden van XRP naar Bitvavo een tag of memo nodig is. Dit is belangrijk: als je de tag niet gebruikt, dan komt de transactie niet goed aan. Zet een vinkje bij Begrepen en klik op Doorgaan.

Storten op Bitvavo

XRP melding dat je een TAG moet gebruiken

Je krijgt nu het Adres en de Tag te zien. Kopieer eerst het adres van Bitvavo naar Binance en daarna de tag. De tag van Bitvavo plak je in het MEMO vak van Binance, zoals onder te zien is:

Adres en tag Bitvavo naar Binance kopieren

Vul dan het bedrag in dat je wilt verzenden en klik op Opnemen. Er volgt een samenvatting van de opname met daarbij de network fee. Als je alles hebt gecontroleerd, klik dan op Doorgaan.

Stap 4: Beveiligingsverificatie

Om de opname van Binance te bevestigen, moet je een verificatie doorlopen. Hiervoor heb je twee codes nodig: E-mail verificatiecode en een Google-verificatiecode, óf de combinatie van E-mail verificatiecode en SMS verificatie. 

Beveiligingsverificatie

E-mail verificatiecode:

In het veld bij e-mailverificatiecode klik je op Code aanvragen. Er wordt dan een verificatiecode verstuurd naar je e-mailadres. Open de mail van Binance en kopieer de verificatiecode naar het veld.

Google-verificatiecode:

De tweede verificatiecode haal je uit de Google Authenticator App op je mobiele telefoon. Zoek deze code op en vul die in.

SMS-verificatie:

Het kan zijn dat je in je Binance account een SMS verificatie hebt ingesteld en niet de Google Authenticator verificatie. In dat geval moet je dus de e-mail verificatie samen met de SMS verificatie uitvoeren.

Stap 5: Opname indienen

Zijn beide codes ingevoerd klik dan op Indienen. Het opname verzoek is dan ingediend. Klik op Voltooien.

In het overzicht op de pagina Crypto opnemen zie je onderaan de Recente opnames. Bij de opname van XRP zie je de status Processing.

Als de status op Completed staat, is de opname van Binance gelukt. Je kunt nu in Bitvavo controleren of de XRP is gestort. Soms duurt dit wat langer vanwege drukte op het blockchain netwerk. Wees geduldig. Als je alles goed hebt ingevuld dan zullen jouw munten zeker aankomen in je Bitvavo account.

Je krijgt hier ook een melding van in je email van Bitvavo als je dit soort alerts hebt ingesteld.

XRP bijgeschreven op Bitvavo

Tot slot

Bij het overzetten van crypto is het belangrijk om nauwkeurig te werk te gaan. Kopieer alle gegevens zorgvuldig, vaak kan een gebruikersfout niet hersteld worden door Binance.

Het gebruik van een tag of memo is niet voor alle digitale valuta verplicht. Voor de meeste valuta is alleen een adres nodig.

Voor enkele valuta is het mogelijk om een blockchain netwerk te kiezen waarover de transactie wordt verzonden. Bitvavo accepteert alleen stortingen via de Ethereumblockchain. Litecoin BCH en Ripple kunnen ook. Het advies is, gebruik enkel native coins (coins met een eigen blockchain structuur hierachter). Transacties via andere netwerken worden niet op Bitvavo bijgeschreven. 

Welkomstbonus

€10.000,- gratis handelen bij Bitvavo

Meld je aan voor een gratis account op Bitvavo en koop de eerste €10.000,- in cryptocurrency zonder transactiekosten.