Bitvavo

Handel op de veiligste en goedkoopste coinbeurs  van Nederland

Welkomstbonus: €1000,- gratis handelen bij Bitvavo. Betaal 7 dagen lang geen handelskosten tot €1000,- aan digitale valuta.  

Bitvavo is marktleider in Nederland en een toonaangevende digitale valuta exchange in Europa

 • 1
  De grootste en veiligste exchange van nederland
  Bitvavo is de grootste, veiligste en snelst groeiende cryptocurrency exchange van Nederland
 • 2
  de goedkoopste exchange van nederland
  Met slechts 0,25% handelskosten per transactie zijn ze de goedkoopste exchange van Nederland
 • 3
  De eenvoudigste en meest overzichtelijke INTERFACE
  Bitvavo is de meest gebruiksvriendelijke exchange die er is. Overzichtelijk op zowel laptop als mobiel

Welkomstbonus

€1000,- gratis handelen bij Bitvavo

Meld je aan voor een gratis account op Bitvavo en koop de eerste €1000,- in cryptocurrency zonder transactiekosten.

Wat is Bitvavo precies

Bitvavo is de grootste en goedkoopste exchange van Nederland waar je eenvoudig en veilig verschillende soorten digitale valuta kunnen aankopen, verkopen, storten of opnemen.

Bitvavo is een digitale valuta exchange. Deze crypto handelsbeurs is gevestigd in Amsterdam en is uitstekend geschikt is voor zowel een beginnende als een ervaren trader. Je kunt bij Bitvavo digitale munten, ook wel cryptocurrency genoemd, kopen en verkopen.

Bitvavo biedt via 3 interfaces een handelsplatform voor digitale munten aan. Via een eenvoudige interface, voor beginnende gebruikers,  een meer geavanceerde interface voor gevorderde gebruikers en een overzichtelijke app voor iOS en Android.

Digitale munten zijn de bekende Bitcoin maar ook andere munten zijn hier te verhandelen. Andere munten dan Bitcoins noemen we Altcoins. Altcoins is een verzamelnaam voor alle andere cryptocurrency dan Bitcoin. De naam is ontstaan uit de woordcombinatie van alternatieve bitcoin, oftewel alternative coin.

Bitvavo biedt ook Crypto Staking diensten aan. Dit is een soort rentevergoeding (staking, spreek uit: steeking) over bepaalde muntsoorten waardoor de gebruiker automatisch vergoedingen kunnen verdienen over hun aangekochte crypto’s.

Bitvavo

Hoe werkt het precies bij Bitvavo

Bitvavo werkt met een online platform waarin je in je browser alle handelingen uitvoert als het aankopen en verkopen van cryptocurrency en het storten en opnemen van echte euro's. Alles is gebaseerd op gebruiksgemak en derhalve behoeft er qua bediening van de diverse onderdelen geen toelichting gegeven te worden. Zo eenvoudig is het !

Nadat je bent ingelogd kom je direct op je dashboard terecht alwaar je gelijk de actuele waarde ziet van de munten die in je bezit zijn. Ook het tegoed van je account, dus het gewone euro's saldo, staat hier vermeld. Van dit tegoed kun je dus direct munten kopen. Ook als je munten verkoopt komt dit bij dit tegoed er bij.

Het gewone euro's tegoed kun je ook gewoon weer laten storten op je eigen bankrekening.

Bitvavo homepage interface

Bitvavo homepage interface

Eenvoudige interface van Bitvavo

Op de homepage begin je dus met je dashboard. Dit is de eenvoudige interface. Daaronder (niet op bovenstaand plaatje te zien) staan direct alle munten op een rij die je in bezit hebt met de actuele waarde er bij. Deze waarde wordt live geüpdatet dus je ziet direct wat jouw munten waard zijn met daarbij de actuele prijs per munt.

Als je nu een van de coins selecteert, dan kom je direct in de interface van die munt. Hier zie je hoeveel je van die munt in bezit hebt en de waarde daarvan. Je kunt nu direct invullen voor hoeveel euro je deze munt wilt aanschaffen en hoeveel van die munt je dan in bezit krijgt. De actuele waarde wordt continue ververst dus je ziet per direct wat je krijgt. Ook het verkopen gaat op die manier.

Je kunt ook direct een cryptomunt soort selecteren waardoor je dus direct met de ene soort munt de geselecteerde muntsoort koopt. Dus als je vanuit de homepage de bitcoin hebt geselecteerd, kun je in het volgende scherm bitcoins kopen met euro's vanuit je tegoed, of je selecteert een andere munt waarmee je bitcoins koopt, of omruilt, tegen de actuele waarde.

Bitvavo coin kopen of verkopen

Bitvavo coin interface om een munt te kopen of te verkopen

Nadat je het bedrag hebt ingevuld, kun je met slechts 1 muisklik de transactie voltooien. Zo eenvoudig is het ! Je handelt (koopt of verkoopt) dus met de actuele prijs van die coin op dat moment. Dit wordt ook wel de market-price genoemd.

Geavanceerde interface van Bitvavo

Je kunt ook handelen via de geavanceerde interface van Bitvavo. Deze interface is veel omvangrijker qua mogelijkheden en hier kun je wel werken met actuele market-prijzen, limit en stop-limits.

Hier kun je per coin aangeven of je in een euro-market (EUR-markets) of bitcoin-market (BTC-markets) wilt handelen (traden).

Bitvavo geavanceerde interface

Bitvavo geavanceerde handels interface

Handelen in de euro markt betekent dat je coins kan kopen en verkopen tegenover gewone euro's van je tegoed. Handelen in de bitcoin market betekent dat je andere munten koopt of verkoopt tegenover je bitcoin saldo.

Ook kun je hier een limiet aangeven bij welke prijs je de munt wilt kopen of verkopen.

Verderop bespreken we ook nog een derde interface, via de Bitvavo app voor iOS en Android.

Welkomstbonus

€1000,- gratis handelen bij Bitvavo

Meld je aan voor een gratis account op Bitvavo en koop de eerste €1000,- in cryptocurrency zonder transactiekosten.

Aanmelden bij Bitvavo

De registratie bij Bitvavo is zeer eenvoudig. Bij de registratie vul je gevraagde gegevens in verifieer je je e-mailadres. Optioneel: Verifieer je telefoonnummer en schakel de twee-factor authenticatie in indien gewenst. Verifieer daarna je identiteit door het indienen van:

1) Een scan van het paspoort (de pagina met je persoonsgegevens) of
2) De voor- en achterzijde van het identiteitsbewijs

Na het doorlopen van bovenstaande stappen is je account gereed voor gebruik. Zodra je tegoeden op je account hebt gestort kun je direct overgaan tot het aankopen van digitale valuta.

Bitvavo registratie formulier

Limieten

In principe hanteert Bitvavo geen dagelijkse/wekelijkse/maandelijkse handelslimieten. Zodra je account volledig geverifieerd is kun je ongelimiteerde bedragen verhandelen.

Geld storten op je account

Eenmaal geregistreerd en geverifieerd ben je helemaal klaar om te beginnen.

Het eerste wat je moet doen is je tegoed aanvullen om daarmee digitale munten te kunnen kopen. Het tegoed op je account kun je verhogen met meerdere zeer gangbare betaalmethoden:

 • Bancontact
 • iDeal
 • MyBank
 • Sepa
 • GiroPay
 • Bancontact
 • Credit Card

  Na het storten van gewone euro's op je Bitvavo tegoed zie je het saldo per direct in je dashboard staan. Hiermee kun je direct aan de slag om munten te kopen.
Bitvavo tegoed storten

Bitvavo tegoed storten 

Storten via Bancontact, iDeal en bankoverschrijvingen zijn gratis. Via andere betaalmethodes kost het wel wat om geld te storten op je Bitvavo account.

Bancontact: gratis - max bedrag €10.000,-
iDeal: gratis - max bedrag €10.000,-
EPS Überweisung: 1.75% - max bedrag  € 1000,-
Giropay:  1.75% - max bedrag  € 1000,-
MyBank: 1.50%  - max bedrag  € 5000,-
SEPA Bankoverschrijving: gratis - geen max bedrag
SEPA Instant: gratis- max bedrag  € 15.000,-
Sofort : 2.25%  max bedrag  € 1000,-

Geld opnemen van je account

Het opnemen van echt geld van je account gaat eenvoudig. Je moet wel een saldo hebben op je tegoed in euro's. Dus je zult eerst (een deel) van de digitale valuta die je hebt moeten verkopen teneinde het saldo op je account aan te vullen met euro's.

Deze euro's kun je opnemen en terug laten storten op je bankrekening. Dit gebeurd doorgaans binnen 1 werkdag.

Bitvavo tegoed opnemen

Bitvavo tegoed opnemen


Cryptovaluta kopen

Je kunt tegen de 60 soorten valuta kopen tegen de dan geldende aankoopkoers. Het kopen van digitale valuta is zeer eenvoudig bij Bitvavo. De interface is dusdanig simpel dat dit bijna geen uitleg behoeft. 

Soorten coins die je via Bitvavo kunt kopen, verkopen en wisselen

Bitvavo digitale munten


Cryptovaluta verkopen

Je kunt alle aangeboden soorten valuta verkopen tegen de dan geldende verkoopkoers. Je kunt in het verkoop scherm aangeven of je gewone euro's terug wilt of dat je de munt verkoopt tegen een andere munt. In onderstaand voorbeeld zie je hoe er 0,1 Bitcoin (BTC) wordt verhandeld tegen Ethereum (ETH).

Bitvavo munten verkopen tegen andere muntsoort

Verkoop digitale valuta tegen andere valuta

Kosten / transferfees bij Bitvavo

Bij Bitvavo betaal je 0.25% handelskosten, indien je handelsvolume niet meer dan € 100.000 binnen 30 dagen bedraagt. Hoe meer je handelt, des te minder handelskosten je betaalt, vanaf € 50.000 wordt dit dus lager. 

Dit geldt bij taker kosten. De maker kosten zijn een stuk lager.

Taker kosten: Standaard transacties die direct worden uitgevoerd tegen de dan geldende marktprijs.

Maker kosten: Transacties die niet direct worden uitgevoerd, maar pas zodra de prijs een bepaald punt bereikt.

Bitvavo is wat dat betreft de goedkoopste exchange van Nederland. 

Bitvavo handelskosten digitale valuta

Bitvavo handelskosten digitale valuta

Welkomstbonus

€1000,- gratis handelen bij Bitvavo

Meld je aan voor een gratis account op Bitvavo en koop de eerste €1000,- in cryptocurrency zonder transactiekosten.

Bitvavo Staking

Met Bitvavo kun je passief extra geld verdienen over de aangekochte cryptovaluta en tokens met behulp van de Bitvavo Staking dienst.

Bij de Bitvavo Staking diensten zullen de Proof-of-Stake cryptovaluta onder beheer bij Bitvavo worden gestaked en wordt de vergoeding uitgekeerd naar je Bitvavo account.

Digitale munten waarmee je bij Bitvavo staking kunt ontvangen met het percentage van staking per jaar zijn:

 • Bitcoin  BTC        ~1.22%  
 • Ethereum  ETH        ~1.93%    
 • Cardano  ADA        ~5.00%    
 • ICON  ICX        ~10.50%    
 • VeChain Thor  VET    ~0.51%    
 • Litecoin  LTC        ~0.79%    
 • Tron  TRX        ~3.00%    
 • Ripple  XRP        ~0.85%    
 • NEO  NEO        ~0.94%    
 • Ark  ARK        ~6.00%    
 • Bitcoin Cash  BCH    ~0.89%    
 • Dai  DAI        ~6.10%    
 • Ontology  ONT        ~5.74%    
 • Tether  USDT        ~6.10%    
 • Tezos  XTZ        ~6.00%    
 • USD Coin  USDC        ~6.10%    
 • Waves  WAVES        ~5.50%    

  Bitvavo keert ook automatisch de verdiende fees van de volgende cryptovaluta uit: NEO (NEO) (uitkering Gas), Ontology (ONG) (uitkering Ontology), VeChain (VET) (uitkering VTHO).
Bitvavo staking weergave

Staking overzicht zoals dat bij Bitvavo wordt weergegeven

Staking opbrengsten worden dagelijks berekend en iedere maandag om 10:00 UTC uitgekeerd en bijgeschreven bij je coin-saldo.

Bitvavo voordelen

+ Gemakkelijk, direct en goedkoop Bitcoins of Altcoins kopen met iDEAL is nu voor iedereen in Nederland zeer eenvoudig en klantvriendelijk gemaakt.

+ Bitvavo is een solide en veilig bedrijf. Een belangrijk aspect is het feit dat Bitvavo alle tegoeden van haar klanten heeft afgescheiden van haar werkzaamheden door de toevoeging van een aparte stichting: Stichting Bitvavo Payments. Jouw geld staat hier veilig, ook in het geval dat Bitvavo B.V. failliet zou worden verklaard. Alle valuta transacties en het totaal beheerde vermogen worden geregeld door deze stichting en niet door Bitvavo B.V. zelf. In combinatie met een officiële registratie bij de Nederlandsche Bank maakt het dat jouw geld en coins bij Bitvavo in vertrouwde handen ligt.

+ Een andere belangrijk voordeel is dat de Bitvavo tegoeden zijn verzekerd. Bitvavo voorziet in een veilige en verzekerde opslag die voldoet aan de hoogste standaarden.

+ Bitvavo is netjes ontworpen en zeer gemakkelijk in het gebruik.

+ De Bitvavo rekening met wallets zijn zeer overzichtelijk opgezet met mooie grafieken en een strak dashboard vanwaaruit ieder kan handelen vanuit de eenvoudige interface of de meer geavanceerde interface.

+ Bitvavo ondersteunt de handel in USD stablecoins, te weten DAI-EUR, USDC-EUR and USDT-EUR.

+ Lage commissiekosten van maximaal 0.25% over je transactie

+ Uitstekende klantenondersteuning

Bitvavo nadelen

Natuurlijk zijn er ook wat nadelen. 

- Bitvavo beschikt niet altijd over alle tools voor een professionele daghandelaar. Ze faciliteren geen handel in termijncontracten en het gebruik van hefbomen. Bitcoin margin en futures trading is op Bitvavo niet mogelijk. Als je zoekt naar termijncontracten en hefbomen kan je dit beter doen bij Binance, welke een uitstekend futures handelsplatform biedt.

- Bij Bitvavo kun je handelen in bijna 60 soorten coins. Dat is maar een klein deel van de vele duizenden die er bestaan. Zoek je dus een speciale coin of iets heel aparts, dan is de kans groot dat je die niet aantreft bij Bitvavo.

Eigen wallet bij Bitvavo

Je hebt eigen wallets per coinsoort in je account. Direct als je crypto hebt gekocht heb je een eigen wallet in je account. Met je eigen adres. Bitvavo bied je een hosted wallet aan zoals dat heet.  Je hoeft dus niet apart een wallet ergens te maken, vinden of te creëren.

Je vindt je wallet adres door op de betreffende munt te klikken en dan in dat scherm op [storten] te klikken. Je ziet dan je wallet adres van die coin verschijnen. Als je dus op dit adres coins stort van die soort, dan komen ze in je Bitvavo account terecht.

De wallets worden in eigen beheer bewaard en zijn dus niet toegankelijk van buitenaf. Dit maakt dat ze dus veilig zijn en bestand tegen hackers. Aan de andere kant moet je wel beseffen dat je dus je wallets, en daarmee je vermogen, laat beheren door een ander. Alleen Bitvavo heeft de sleutels van jouw wallet.

Welkomstbonus

€1000,- gratis handelen bij Bitvavo

Meld je aan voor een gratis account op Bitvavo en koop de eerste €1000,- in cryptocurrency zonder transactiekosten.

Veiligheid account

Je kunt je account beveiligen met Twee-factor-authenticatie (2FA), echter dit is niet verplicht maar wel ten zeerste aan te raden. Verder kun je er dus op vertrouwen dat als jij je account veilig houdt, jouw ingelegde vermogen in tegoeden of coins veilig zijn. Als er aan de kant van Bitvavo iets gebeurd, zoals een faillissement, dat dit verzekerd is. 

Kortom, cryptocurrency handelen bij Bitvavo is veilig, zolang je zelf ook je account veilig houdt met een moeilijk paswoord en twee factor authenticatie.

De Bitvavo app

Er is ook een app beschikbaar van Bitvavo zodat je ook gewoon op je smartphone je dashboard kan bekijken en kunt handelen in coins. De app is net als de laptop interface zeer gebruiksvriendelijk en straalt van eenvoud.

De Bitvavo app is verkrijgbaar voor iOS en Android. Nadat je de app geïnstalleerd hebt en je inloggegevens hebt ingevoerd, kun je je telefoon zo instellen dat je de app kunt openen met je vingerafdruk. Dit is een hele makkelijke en snelle manier om in te loggen in je account. Qua gebruiksgemak is dit een van de beste apps om Bitcoins te verhandelen, waar je ook bent.

Bitvavo app home screen

Bitvavo App homescreen dashboard

Bitvavo app bitcoin scherm

Bitvavo App Bitcoin screen

Bitvavo iOS app
Bitvavo Android app

Betrouwbaarheid Bitvavo

De betrouwbaarheid van Bitvavo is heel hoog. Zo is je vermogen op je account verzekerd. De tegoeden worden ondergebracht onder een eigen stichting. Tevens is de beveiliging van Bitvavo tot in de puntjes geregeld en staan ze onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). Bitvavo beschikt over een officiële registratie bij de DNB. 

Automatisch handelen met een tradingbot

Bitvavo biedt ondersteuning voor de beste Nederlandse trading bot, de CryptoHopper. Bitvavo en CryptoHopper kunnen goed samenwerken waardoor je zorgeloos automatisch kunt blijven traden op de manier die bij jou past.

Cryptohopper trading bot

Taal

Bitvavo is geheel in het Nederlands te gebruiken. Echter veel termen en namen zijn Engelstalig, maar dat is nu eenmaal zo in de cryptowereld en daar raak je snel aan gewend.

Voor wie is Bitvavo geschikt?

Bitvavo is geschikt voor zowel de beginner als de meer ervaren cryptocurrency trader. Ook de lange termijn beleggers die in grote bedragen willen kopen kunnen hier goed terecht. Dus eigenlijk voor iedereen die eenvoudig en toch met veel mogelijkheden wilt handelen in digitale valuta. Bitvavo is dermate gebruiksvriendelijk dat een leek er al heel snel mee overweg kan en snel de smaak te pakken zal krijgen.

Ervaringen

Bitvavo ervaringen zijn uitstekend te noemen. Ze scoren op Trustpilot hoog met een 4.5 op 5. Klik op het logo hieronder om de vele positieve reacties te lezen over Bitvavo.

Bitvavo ervaringen

Klantenservice

Bitvavo beschikt over een uitstekende klantenservice.

Je kunt op de volgende manieren contact opnemen met de support afdeling:

- Live Chat: op werkdagen: 09:00 - 17:00 - Zaterdag en zondag gesloten.
- E-mail: support@bitvavo.com
- Contactformulier op de website

Tevens is er een zeer uitgebreide sectie met veelgestelde vragen over alle onderwerpen en handelingen te vinden op de website. Klik hiervoor op je naam in je dashboard en dan op [ondersteuning].

Website

https://bitvavo.com/nl

Adres / contact / vestiging

Bitvavo B.V.
Herengracht 450
1017CA Amsterdam
Nederland

KvK: 68743424
BTW: NL857572349B01

Welkomstbonus

€1000,- gratis handelen bij Bitvavo

Meld je aan voor een gratis account op Bitvavo en koop de eerste €1000,- in cryptocurrency zonder transactiekosten.

We gebruiken cookies voor functies om ons websiteverkeer te analyseren. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies " om voor u de beste surfervaring mogelijk te maken. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen, of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Meer informatie over cookies vindt u op onze Privacy Policy & Cookies pagina.

Klik hier voor meer informatie over hoe Google gegevens gebruikt wanneer u sites of apps van onze partners gebruikt.

Sluiten