Altcoins kopen

Altcoins kopen

Altcoins kopen

Altcoins kopen in plaats van Bitcoins. Waarom dan zou je zeggen. We leggen het hier voor je uit.

Altcoins zijn vaak beter dan Bitcoins

Altcoins, dat zijn alle andere munten die naast Bitcoin zijn uitgevonden. Het is een verzamelnaam voor alle digitale munten die géén Bitcoin zijn. Dus als er 9000 soorten munten zijn dan zijn er 8999 Altcoins. Dat is de overkoepelende naam voor deze munten.

We leggen je hier uit waarom Altcoins kopen een hele goede manier is om goed geld te kunnen verdienen in de crypto wereld.

Van de vele duizenden altcoins zijn er een klein handjevol munten die echt aan de top staan. Dit is niet voor niks. De functie, snelheid en het doel van deze munten zijn vaak heel goed. Transacties zijn sneller dan die van de Bitcoin bijvoorbeeld. En er kan meer mee gedaan worden.

Maar omdat Bitcoin de eerste was, en de naam heeft gemaakt als zijnde de digitale-munt revolutie, is deze immens populair. En daarom ook zo duur. Of eigenlijk zo hoog in waarde, omdat er veel vraag naar is. Iedereen wil Bitcoins hebben. En vraag en aanbod maken de prijs.

Officiële Nederlandse CryptoExchange:

Altcoins kopen bij BitcoinMeester

Meld je aan voor een gratis account bij Bitcoinmeester en kies uit meer dan 200 soorten altcoins:

Marktkapitalisatie van Altcoins. De top 10:

De totale marktwaarde van de voorraad van een cryptocurrency die in omloop is, is vergelijkbaar met de vrij verhandelbare kapitalisatie op de aandelenmarkt.

Marktkapitalisatie = huidige koers x voorraad in omloop

Als we, ná de Bitcoin, kijken welke Altcoins er de grootste marktkapitalisatie hebben dan komen we op het volgende lijstje van Altcoins. Deze Altcoins kun je direct aanschaffen via BitcoinMeester. Volg daarvoor de [koop nu] knop uit het lijstje.

Top 10 Altcoins kopen

Altcoins kopen om te investeren

Investeren in Altcoins heeft twee kanten. Aan de ene kant is het heel aantrekkelijk om te investeren in Altcoins, voor de korte of lange termijn, omdat de waarden in een korte tijd enorm kunnen schommelen. Zo kun je met een Altcoin binnen enkele dagen of zelfs uren zomaar 5 tot 10 of zelfs 20% winst maken op je inleg. Maar andersom dus ook. Jouw inleg kan dus ook 20% in waarde zakken binnen 1 dag.

Zulke grote schommelingen zie je zelden of nooit bij gewone beursgenoteerde aandelen. Die schommelen elke dag een procentje of 2 tot 5 en uitschieters naar 10. Maar dan nog is het een enkel aandeel wat zich zo gedraagt.

Altcoins kopen om te investeren

Bij Altcoins is dat niet zo. Die schommelen elke dag vele procenten. Niet allemaal maar vele wel. En daar zit em juist de crux. Als je een goede Altcoin weet te vinden die die dag gaat stijgen, dan kun je binnen 1 dag zomaar van je 1000 euro 1100 of 1200 euro maken. Een winst van 100 of 200 euro dus. In 1 dag. Hoe makkelijk kan t zijn.

altcoins koers

Een goede indicatie om t zien of een Altcoin het goed doet in de afgelopen 24 uur, 3 dagen of de afgelopen week, is de waarde in procenten die wordt weergegeven in de tabel. Als voorbeeld hieronder zie je de percentages van de wijzigingen in de altcoins. Dit zijn best bizarre percentages, daar kan geen gewone aandelen markt tegenop.

Voorbeeld altcoins koers veranderingen in procenten

Dus als je een goed Altcoin ziet met groene en grote cijfers, dan is de kans dat als je op dat moment investeert in die coin, dat deze nog wel even doorstijgt.
Uiteraard is niets gegarandeerd, laat dat duidelijk zijn. Maar het geeft je wel een goede indicatie over hoe een Altcoin presteert op dit moment.

Bovenstaande tabel is eenvoudig live te zien op BitcoinMeester.

Officiële Nederlandse CryptoExchange:

Altcoins kopen bij BitcoinMeester

Meld je aan voor een gratis account bij Bitcoinmeester en kies uit meer dan 200 soorten altcoins:

Altcoins kopen op eigen risico

Altcoins kopen en verkopen kan dus een hele lucratieve bezigheid zijn. Als je er een beetje feeling voor hebt en je de risico's een beetje goed verdeeld over diverse Altcoins, dan kun je hier een leuk centje mee verdienen. Een tip nog: Je inleg kan ook net zo snel weer in waarde dalen als dat die steeg. Wees dus bereid om dit verlies te nemen. En gebruik hiervoor nooit meer geld dan dat je bereid bent te verliezen en ook kunt verliezen zonder dat je zelf in de financiële problemen komt.